mandag den 23. januar 2012

Knækbrød.



Jeg har været på kursus i nogle dage, og i deres kantine kunne man købe de lækrest hjemmebagte knækbrød. Det var super fantastisk som en lille snack i løbet af formiddagen, og om eftermiddagen. Men da jeg så ikke længere skulle derned, måtte jeg jo i gang med at prøve at lave mine egne som jeg kunne gå og gnaske lidt af.
De er blevet super lækre, og det er absolut ikke sidste gang disse er blevet bagt i mit køkken. 
Opskriften fandt jeg her
De er virkelig nemme at bage, der er næsten ingen opvask, og de smager skønt.
Jeg tror at jeg laver den mindre næste gang, så de bliver sådan nogle små hapsere.

Opskrift Knækbrød:
1 dl. havregryn.
1 dl. sesamfrø.
1 dl. hørfrø.
1 dl. græskarkerner.
1 dl. solsikkekerner.
3,5 dl. hvedemel.
1 tsk. bagepulver.
2,5 tsk. salt.
2 dl. vand.
1,25 dl. smagneutral olie. 

1. Rør alle tøringredienserne sammen, så det blandes godt.
2. Tilsat vand og olie, og rør dejen godt sammen. (Den skal være meget klistret)
3. Læg et stykke bagepapir på bordet, og læg halvdelen af dejen herpå. Lig et stykke bagepapir ovenpå dejen, og rul dejen ud mellem bagepapiret med en kagerulle.
4. Træk dejen over på en bageplade, og fjern det øverste stykke bagepapir. 
5. Skær dejen ud i passende stykker med en pizzaskærer.
6. Gentag ovenstående med den anden halvdel af dejen.
7. Bag knækbrødende i ovnen 15-20 min ved. 200 grader.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar